År 2022 i korthet

2022 har varit ett år med väldigt svåra prövningar. Året började med att jag hade ett mycket jobbigt tolkuppdrag som blev  droppen som fick bägaren att rinna över. Efter det uppdraget började jag få fruktansvärt ont i huvudet. Det var ihärdigt, det var konstigt, det pågick konstant fast på olika ställen i skallen och med olika långa intervaller mellan attackerna. Till slut hamnade jag på akuten. Jag trodde att det var någon propp i hjärnan någonstans. Men det var tack och lov inte det. Först trodde läkaren att det var migrän. Jag fick starka migräntabletter. Jag käkade upp dem på mindre än två veckor och behövde förnya receptet. Den andra läkaren trodde att det var något muskulärt och rekommenderade mig att boka tid hos en fysioterapeut.

Jag tog två timmars thaimassage och det hela gick mirakulöst över.

Efter det orkade jag inte jobba så mycket. Jag insåg att det i slutändan är kroppen som styr livet, inte själen som jag alltid trott. Jag fick mer respekt för kroppens signaler och lyssnar mer på dem nu.

Jag var på 3 meditationskurstillfällen för att bli meditationsintruktör och 2 breathwork-retreater. Vid den senaste retreaten upplevde jag att jag äntligen hittat “balansen” eller rättare sagt början på en balansväg.

Många saker som hände under 2022 blev ögonöppnare för mig. Först blev jag helt feltolkad av unga socialsekreterare. Sedan uppfattades jag som orättvis.  Det sista var att jag blev rejält utskälld av en granne. Skatteverket tolkade också lagen på sitt sätt som jag ansåg var helt tokigt.

Allt det här fick mig att inse att var och en tolkar saker och ting som de vill eller förmår. Jag kan inte göra så mycket åt det. Jag har bara två val: att stånga mig blodigt och dra ut på lidandet, eller att bara betrakta verkligheten som den är och fortsätta min inre resa.

Om någon svensk person skulle fråga mig varför jag håller på med en inre resa - att meditera, att gå på retreat och så vidare, så är mitt kortaste svar “för att orka med vad livet innebär utan att lida alltför mycket och för att vara en bra mamma för mina barn”.